Adrese utile

(link-uri web)

Nu strică să acorzi puțin timp pentru a cunoaște

Mai jos găsești câteva adrese adrese (link-uri) ale unor instituții și organizații.

legislație și statistică

De ce este important să cunoști aceste lucruri? Ca să-ți faci sânge rău. Să constați câte ar fi trebuit să facă, și nu fac funcționarii publici.

Fii inteligent și cere-i să-și facă meseria pentru care îl plătești, altfel o vei face tot tu și pe a lui.

Portal legislativ

Portalul legislativ a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Implementarea Portalului N-Lex”, implementat de către Ministerul Justiţiei în perioada octombrie 2012 – februarie 2015. Proiectul a beneficiat de finanţare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative

Proiectul a urmărit îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor de asigurare a accesului cetăţenilor la legislaţie, precum şi alinierea la standardele europene în domeniu, prin dezvoltarea unei aplicaţii electronice, interconectate cu portalul european comun al legislaţiilor naţionale N-Lex, care să permită accesul gratuit al cetăţenilor şi al instituţiilor publice şi private, atât de pe teritoriul României, cât şi din spaţiul Uniunii Europene, la o bază de date legislativă naţională, gestionată de Ministerul Justiţiei.

Portalul european comun al legislaţiilor naţionale

Portalul european comun al legislaţiilor naţionale N-Lex este rezultatul colaborării dintre Oficiul pentru Publicaţii al UE şi guvernele statelor membre, acesta permiţând accesul oricărei persoane interesate la legislaţia Statelor Membre

N-Lex oferă un punct unic de acces la bazele de date legislative naționale ale țărilor din UE.

Și mai simplu spus: află cum este legea pe la alții.

Institutul Național de Statistică

Statistica oficială reprezintă una din componentele esenţiale în procesul cunoaşterii, relevându-se totodată ca unul dintre pilonii esenţiali ai unei bune guvernări a societăţii. Ea asigură, pe baza evaluărilor cantitative, fundamentarea deciziilor la nivel micro şi macro economic.

EUROSTAT (limba engleză)

Eurostat este organismul Comisiei Europene care se ocupă cu statistica. Principalele sale responsabilități sunt furnizarea de informații statistice instituțiilor Uniunii Europene (UE) și promovarea armonizării metodelor statistice în statele membre și a candidaților la aderare, precum și în țările AELS. Organizațiile din diferitele țări care cooperează cu Eurostat sunt rezumate sub conceptul european.

ÎNDRĂZNEȘTE SĂ AFLI DE CE BATEM PASUL PE LOC.

cultură

Dacă nu ai timp să treci pragul unei librării, ori să vizitezi muzee, expoziții și altele, ele sunt acum la un click distanță.

În confortul tău de acasă te poți bucura de cărți, muzică, artă…

Europeana collections

Europeana.eu este un portal internet care funcționează ca o interfață către milioane de cărți, picturi, filme, obiecte de muzeu și înregistrări din arhive care au fost digitizate în Europa.

Totul a început de la o scrisoare trimisă de către Jacques Chirac, președintele Franței, alături de prim-miniștrii Germaniei, Spaniei, Italiei, Poloniei și Ungariei către președintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, în Aprilie 2005. Acesta a recomandat crearea unei biblioteci europene, care să permită accesul la patrimoniul cultural al Europei pentru toată lumea.

INTERNET ARCHIVE (limba engleză)

Internet Archive este o organizație non-profit care administrează o bibliotecă online de milioane de cărți gratuite, filme, muzică, site-uri web și multe altele.

Veți găsi destule informații și în limba română. Nu este motiv să vă speriați.

CINEPUB - pentru toată lumea, nu pentru oricine

Cinepub este o platformă de distribuție în regim legal a operelor cineaștilor independenți sau ale celor care fac parte din patrimoniul național și/sau internațional, fondată în 2015 de Lucian Georgescu.

Cinepub este o arhivă vie de film, una dintre cele mai ample în online la nivel mondial, accesibilă 24/24, în regim gratuit, în live streaming și cu o premieră săptămânală, joi seara.

Pentru școală

Învață ca să-i poți învăța pe alții. “Școal nu te mai învață nimic”, spusă așa sau sub diferite alte forme a început să fie “normalitate”. Este greșit să gândim așa. Nu școala nu te mai învață nimic, ci oamenii care fac parte din acel sistem. De ce? Pentru că au încetat să mai învețe pentru ei, pentru că nu vor să-și explice lucrurile pe care mulți le predau mecanic.

Nu te lăsă descurajat de nimeni. Dacă cei apropiați nu vor să te învețe, învață tu pentru tine. Ca să poți înțelege, începe să astupi goluri, lacune.

EU CRED CĂ POȚI REUȘI! TU CE CREZI?

Manuale românești din "Epoca de Aur"

Am rămas plăcut impresionat să descopăr acet site. 

Acest site face disponibile pentru descărcare gratuită manualele de altă dată.

Sunt sigur că vei găsi un manual care să-ți capteze atenția.

Manuale digitale - Ministerul Educației Naționale

Manualele după care se învață acum.

Asta este normalitate, ca acest minister să fie prezent în spațiul web. Păcat că nu poate ține pasul și cu programa.